Coaching

Coaching kan beginnen wanneer er een duidelijke vraag of  veranderbehoefte ligt. Die kan zijn ingegeven door jezelf, door gebeurtenissen in je je omgeving, voortgekomen uit een assessment of training of opgelegd door een baas.

Gedurende de intake bepalen we met elkaar wat de situatie is en hoe we deze het beste kunnen aanpakken. We stellen een plan op om te komen tot het gewenste eindresultaat. Dit kan een combinatie van coaching, training en assessment tools omvatten. Na de intake weet je precies wat we gaan doen, hoeveel tijd het in beslag zal nemen en welk resultaat je mag verwachten, en niet onbelangrijk, voor welke prijs.

Hoe dan ook geldt, jij doet het, maar je staat niet alleen.

Er kan veel loskomen tijdens gesprekken, weet dan dat ik een oerfunctie heb als vertrouwenspersoon. Wat mij verteld wordt, blijft bij mij. Veiligheid en vertrouwen zijn aspecten die onvoorwaardelijk samenhangen met mijn manier van werken.

De kern van mijn samenwerking met jou? Ik heb het vellen van oordelen ver achter me gelaten.